Петиція про допомогу постраждалим від сімейного насильства зібрала всі необхідні підписи

2ed2eafa1f8217d6ccf78962d306e906

Станом на 17 січня до кінця терміну збору підписів залишилось ще 10 днів, а петиція вже зібрала понад 500 голосів.

Про це йдеться на сайті електронних звернень мешканців Львова. 

«Якщо жінка хоче піти від чоловіка, який вчиняє насильство — у Львові їй нікуди піти, - пояснює авторка петиції Федькович Галина. - Безпечного прихистку для неї в нашому місті не існує. У Львові немає жодного спеціалізованого притулку для жінок та жінок із дітьми, де можна було б отримати психологічний, юридичний та соціальний супровід».

Звернення з проханням виділити приміщення на притулок для жінок та їхніх дітей, що постраждали від домашнього насильства зареєструвала мешканка Львова Федькович Галина 28 листопада 2019 року.

Як зазначає авторка петиції, створення притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» покладено на органи місцевого самоврядування.

«Але, на жаль, у нашому місті досі немає безпечного місця, де жінка могла б перебувати та отримувати допомогу фахівців, поки вдома їй загрожує небезпека.

Депутати міської ради погодили Програму запобігання домашньому насильству на 2019–2020 роки, одним із завдань якої є визначення потреби в створенні притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства – але цього замало. Міжнародні стандарти надання допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства, вимагають від держав забезпечити місця у спеціалізованих притулках з розрахунку 1 місце (для жінки з дитиною) на 8-10 тисяч осіб населення. З цих розрахунків у Львові має бути створено близько 80-100 місць у притулках для жінок, які страждають від насильства», - йдеться у тексті звернення.

За Законом України «Про звернення громадян», протягом 60-ти днів з моменту реєстрації петиції звернення має набрати необхідну кількість підписів (для Львова це 500 голосів), щоб його розглянув орган місцевого самоврядування.

Попри те, що термін збору підписів ще не збіг, звернення вже зібрало 511 голосів. Міська рада має розглянути електронну петицію не пізніше десяти робочих днів з після початку розгляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: