У Львові навчатимуть писати статті до Вікіпедії

unnamed

У четвер, 30 січня, українська Вікіпедія святкує 16 років від дня створення першої статті. З цієї нагоди відбудеться Вікімарафон 2020 — масштабна акція з наповнення української Вікіпедії рекордною кількістю нових статей.

Про це повідомляє пресцентр організації.

У рамках марафону відбудеться вікізустріч у Львові, під час якої кожен і кожна зможе спробувати себе у написанні статті до Вікіпедії — й отримати пам'ятні сувеніри. Участь у події безкоштовна. Єдине побажання організаторів — взяти з собою нотбук або планшет.

«Львівський Вікімарафон ми розпочнемо короткою вступною презентацією про те, як створити статтю у Вікіпедії і про основні правила вільної енциклопедії, а далі будемо спільно працювати над статтями. Досвідчені відікіпедисти й вікіпедистки допомагатимуть відвідувачам покроково створити свою першу статтю. Подія проходитиме у затишному й комфортному просторі WIKI Бібліотеки», — зазначає координатор Вікімарафону у Львові Юрій Булка.

Захід проходитиме за підтримки ГО «Вікімедіа Україна».

Вікімарафон — щорічна акція, ідея якої полягає у тому, щоб запросити всіх охочих написати до української Вікіпедії як мінімум одну статтю і у такий спосіб долучитися до створення і розповсюдження вільних знань. Цьогоріч у рамках Вікімарафону відбудеться понад 40 подій по всій Україні.

Основна подія у Львові відбудеться 1 лютого о 14:00 у WIKI Бібліотеці, що розташована за адресою пр. Червоної калини, 58. Окрім цього, 30 січня у Львові пройде спеціальна додаткова подія до Вікімарафону — показ документального фільму про Аарона Шварца, відомого інтернет-активіста й вікіпедиста, що відстоював вільний доступ до знань.

Докладніше про Вікімарафон 2020 тут.

Для довідки:

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, що займається популяризацією вікіпроєктів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до онлайн-енциклопедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: