Як Зеленський приїжджав на Львівщину (фоторепортаж)

IMG_5505

Президент України Володимир Зеленський приїхав до Червонограда, аби поспілкуватися з працівниками гірничої галузі і разом напрацювати шляхи вирішення проблем.

На зустрічі президент пообіцяв сплатити зарплатну заборгованість працівникам шахти «Межирічанська» розміром 22 мільйони гривень, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Від приїзду президента очікують план дій. Гірники хочуть знати, як будуть ліквідовувати заборгованості або у випадку закриття шахт – куди йти працівникам. Мають надію, що вирішенню ситуації сприятиме і новопризначений очільник області Максим Козицький.

Як зазначив Володимир Зеленський, для того, аби зробити шахти прибутковими, треба провести докорінну реформу вугільної галузі. Невдовзі Міненергетики напрацює програму реформи, і її почнуть упроваджувати в життя.

Щодо майбутнього галузі Володимир Зеленський зазначив, що всі шахти, котрі підлягають модернізації, буде оновлено. А працівників тих копалень, котрі оновити не вдасться, президент пообіцяв забезпечити їх високооплачуваною роботою.

Читайте також: Що думають шахтарі Червонограда про борги, Зеленського і нового голову ОДА (фото)

«Перш за все ми повинні перейматися саме державні шахти. Якщо серед них є проблемні, це не означає, що не віддадуть гроші, це означає, що проблеми треба обговорювати. З суспільством, з шахтарями. Будемо обговорювати, яку шахту треба модернізувати, яка шахта вже не підлягає модернізації. Якщо не підлягає – працівникам треба знайти роботу, де заробітна плата така чи краща», – сказав президент.

Зазначимо також, що сьогодні, 6 лютого, президент представив нового очільника Львівської області Максима Козицького.

Раніше журналісти Дивись.info вже робили великий репортаж про роботу цієї шахти та проблеми із виплатою заробітної плати гірникам. Дивіться його тут: «Дід працював, батько працював і я працюю на шахті». Чи виживе вугільна галузь Львівщини (відео)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: