«Львів готовий прийняти Папу Франциска», — мер Львова Андрій Садовий

2466451
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском. Глава держави підкреслив, що українські Церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Президент зазначив, що Його Святість Папу Франциска дуже чекають в Україні, де Він має надзвичайно велику підтримку та довіру. Мер Львова Андрій Садовий підтримав запрошення Президента України і вважає, що Львів готовий бути тим містом, куди може приїхати Папа.

«Ми завжди раді вітати Папу Франциска у Львові. Досвід прийому гостей такого рівня є, адже 20 років тому вже зустрічали Івана-Павла ІІ. Більше мільйона вірян долучились тоді до спільної молитви. Для нас це велика честь і радість. Запрошуємо до Львова і сподіваємось на спільну молитву за мир в Україні», — повідомив у коментарі для сайту «Духовна велич Львова» міський голова Львова Андрій Садовий.

Враження президента від зустрічі з Папою Римським дивіться у сюжеті УП.

За повідомленням 24 каналу, Зеленський вважає важливим, що зустріч з Папою Франциском відбулася через 2 місяці після паризького саміту в нормандському форматі і до запланованої зустрічі в Берліні.

Сторони також обговорили гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля.

Безмежно вдячний Його Святості за ініціативу "Папа для України", що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі,
– наголосив український лідер.

Він також наголосив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства.

Зеленський зазначив, що Папу Франциска дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку та довіру.

Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід, – резюмував глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: