Що робити, аби прибрати зайвий жир з живота

26B645D9-7B71-4DC7-B432-3D47B35BCA09-696x522-696x522-1-696x522

Колонка Уляни Депутович, журналістки, фітнес-інструкторки та консультантки з правильного харчування.

Дуже часто дівчата пишуть мені з проханням порадити вправи, які допоможуть зменшити конкретно якусь ділянку тіла: руки, живіт, боки чи спалити жир на внутрішній частині стегна.

На жаль, задовольнити такий запит  складно з однієї простої причини – жир спалюється рівномірно по всьому нашому тілі, а локально схуднути лише в стегнах, руках, боках чи животі ми не можемо.

Зараз ви подумаєте: а чому тоді при схудненні в мене завжди живіт (стегна, сідниці, свій варіант) зменшується насамкінець?

У вас складається таке враження через те, що відкладається жир не завжди рівномірно. У певній ділянці вашого тіла його може бути більше в залежності від типу фігури: наприклад, у типу «яблуко» жир активно набирається у верхній частині тіла, зокрема на животі. У типу «груша» навпаки, жировідкладення більш помітні на стегнах, а з животом проблем нема.

Тому при схудненні у вас буде ілюзія, що місця, де більше жиру, начебто «не худнуть». Та запевняю вас, це не так. Ви худнете усюди одночасно.

А як же вправи? Невже присідання не спалюють жир на ногах, а качання пресу не допомагає схуднути у животі?

Ні. Коли ви виконуєте ту чи іншу вправу на ноги, руки, прес тощо, витрачаєте на цю діяльність певну кількість кілокалорій, а отже, і худнете (але не локально, звісно, а рівномірно). Водночас, виконуючи вправи на ту чи іншу групу м'язів, ми зміцнюємо м‘язи саме тієї ділянки, над якою працюємо. І цим робимо своє тіло рельєфнішим та красивішим.

Дівчата, не переоцінюйте важливість вправ у схудненні і не сидіть у залі по три години. Фізична активність дійсно необхідна, а фітнес допоможе прокачати ваше тіло, оздоровить і покращить самопочуття. Та у схудненні важливі не лише тренування, але й харчування.

Проте я все-таки дам вам декілька порад, що допоможуть зробити ваш животик стрункішим і красивішим.

  1. Ідеальна вправа для худенького живота і проти дошкульних боків – правильне харчування з невеличким дефіцитом калорій. Заберіть з свого раціону солодощі, транс-жири, смажені страви, фаст-фуд та інші шкідливості. Додайте більше овочів, фруктів, вживайте більше високобілкових продуктів (яйця, риба, м’ясо) і менше простих вуглеводів (цукор, хліб, картопля, макарони). Повірте, ліпшого способу для схуднення ніхто ще не вигадав.
  2. Часто причиною не дуже привабливого вигляду вашого живота можуть бути набряки, спровоковані затримкою рідини в тілі. Щоб їх позбутися, не наїдайтеся перед сном, виключіть солодощі з денного і тим паче вечірнього раціону та відмовтесь від солених, копчених і маринованих продуктів. Пийте більше звичайної води, яка допоможе позбутися набряків вже за кілька днів.
  3. Робіть вправу вакуумне втягування живота. Це допоможе пропрацювати глибокий шар м’язів живота й істотно зменшить його об’єми. Інструкцію, як правильно виконувати цю вправу, ви можете знайти у ютубі. Проте вакуум дозволено робити лише вранці на голодний шлунок. Протипоказаний він вагітним, людям з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, гіпертонії та під час менструації та при здутті живота. Якщо ж ви не відчуваєте дискомфорту під час виконання вакууму і не маєте захворювань, вказаних вище, можете робити його щодня.

Читайте також: Що давати дитині замість магазинних солодощів

Успіхів вам у досягненні цілей! Будьте здоровими!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: