Майор, якого покарали за критику Зеленського, у госпіталі

військові44

Майор Роман Ковальов, якому виголосили сувору догану за критику президента України, стверджує, що Володимир Зеленський особисто тисне на керівництво ЗСУ з вимогами покарати офіцера. Про це військовий написав на сторінці у соцмережі Фейсбук.

Майор Роман Ковальов, якому виголосили сувору догану за критику президента України, стверджує, що Володимир Зеленський особисто тисне на керівництво ЗСУ з вимогами покарати офіцера. Про це військовий написав на сторінці у соцмережі Фейсбук.

«За інформацією, що в мене є, Офіс Президента і особисто Володимир Олександрович Зеленський звернули увагу на мою справу і вимагають від військового керівництва ЗСУ показово покарати «зарвавшегося майора» аби показати всім військовим їх місце!

Усі генерали, що задіяні в моїй травлі, саме зараз вирішують свої кар'єрні питання: хтось йде на підвищення, хтось рятується від скорочення, хтось хоче «добре» вийти на пенсію.

Тому вони мотивовані вислужитись і далі тиснути на мене. Зараз військове керівництво намагається мене в черговий раз покарати і порушуючи мої права та встановлені нормативні документи, призначити мене на посаду з пониженням, що згідно статуту є одним із найважчих покарань для військового і особливо офіцера. До того ж, на моє переконання, із втручанням Президента Зеленського в мою справу, справа набуває політичного характеру.

Хотив би з вами поділитися ось ще чим. Останнім часом я щоденно отримую в мессенджері, десятки повідомлень від діючих та колишніх офіцерів щодо їх особистих історій порушення їх прав та свобод під час служби. Кожна з цих історій-чудова ілюстрація того, якими безправними у війську є офіцери.

В Командуванні Сухопутних військ, де я проходжу військову службу, щодня до мене підходять офіцери тиснуть руку і кажуть слова пітримки. Вони дуже сподіваються, що я зможу добитися справедливості і це змінить їх життя у кращій бік.

Саме тому я хочу змінити ту систему, яка залишилась від Радянського Союзу і лише була перекладена українською. Я сподіваюсь, що зможу привернути до цього увагу ЗМІ, політиків та особливо суспільства.
Суспільство має захистити своїх військових від ударів в спину.
Від цього залежить буде Україна чи ні.
Слава Україні!

Р.S. Постійне нервове напруження призвело до погіршення стану мого здоров'я.
Перебуваю в госпіталі.
Вибачте, що не можу з усіма зустрітись, з ким планував», - розповів майор Ковальов.

Читайте також: Я не критикував головнокомандувача, а швидше Зеленського-президента, – майор Ковальов

Зауважимо, військовий експерт Олександр Мусієнко зазначив, що людина, яка дослужилась до такого серйозного офіцерського звання, докладається до захисту територіальної цілісності держави, має свою патріотичну позицію – не заслуговує на таке покарання.

«Його не повинно було бути. Те, що він висловив свою думку приватно в соціальній мережі, не означає, що він не має права висловлювати свою думку, навіть якщо вона критична до влади. Більше того, зарає є вже певна тенденція, коли дедалі більше військовослужбовців, зокрема, – я можу бачити це, оскільки спілкуюсь з різними військовими, – критично відгукуються на адресу чинної влади та особисто президента і роблять це й в соціальних мережах».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: