Міноборони розробляє правила користування соцмережами для військових - майор Ковальов

rozvedennya-vijsk
відкриті джерела

Міністерство оборони розробляє зміни до закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» в якому буде прописано, як військовослужбовцю використовувати соціальні мережи. Про це у соцмережі Фейсбук пише майор Роман Ковальов, якому виголосили сувору догану за критику президента України.

Міністерство оборони розробляє зміни до закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» в якому буде прописано, як військовослужбовцю використовувати соціальні мережі. Про це у соцмережі Фейсбук пише майор Роман Ковальов, якому виголосили сувору догану за критику президента України.

«В ньому йде мова про те, що в Збройних Силах України «недостатньо унормоване питання користування військовослужбовцямі соцмереж».

Аби «вирішити» це питання, фахівці Міністерства пропонують «до 31.03.2020 розробити зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» шляхом ОБМЕЖЕННЯ ПРАВ військовослужбовців використовувати соціальні мережи. Для чого це робиться? Зрозуміло. Аби військові залишалися закритою корпорацією для суспільства, а процеси і явища, що в ній відбуваються не були відомими українцям. Замість цього, якась посадова особа, буде щотижня звітуватись перед журналістами про те, як все гарно та чудово у війську.

Соціальні мережа то не тільки спосіб комунікації військових із зовнішнім світом, важливий елемент демократичного цивільного контролю над ЗСУ. Візьміть мій приклад, мене б тихенько незаконно звільнили і йди, майор, шукай правду в іншому, тобі ж законодавчо заборонено писати про службу в соцмережах.

Але, на мою думку і це не головне, для чого все це робиться.

Тепер я нагадаю шановним експертам з Міністерства оборони деякі статті Конституції.
Почитайте їх, будь ласка, перед тим як наробите дурниць!

Отже:
Стаття 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.

Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або ІНШИМИ ОЗНАКАМИ», - написав майор Ковальов.

Читайте також: Я не критикував головнокомандувача, а швидше Зеленського-президента, – майор Ковальов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: