Під Львівською прокуратурою відбулася акція протесту на підтримку Федини (фото)

IMG_5876

Сьогодні, 12 лютого, біля будівлі Прокуратури у Львові зібралися пікетувальники, щоб висловити недовіру Генеральній прокуратурі щодо розслідування кримінального провадження у справі Софії Федини, яку підозрюють у погрозі вбивством президенту України Володимиру Зеленському.

Сьогодні, 12 лютого, біля будівлі прокуратури у Львові зібралися пікетувальники, щоб висловити недовіру Генеральній прокуратурі щодо розслідування кримінального провадження у справі Софії Федини, яку підозрюють у погрозі вбивством президенту України Володимиру Зеленському.

За словами учасниці пікету Ірини Клейменової, будівлю прокуратури для проведення заходу обрали не дарма, адже саме за дорученням Генерального прокурора Софії Федині вручили підозру.

«Як ми знаємо, сьогодні, об 11 годині, Софія Федина відвідала ДБР, їй було вручено підозру за статтею «Погроза вбивством за попередньою змовою осіб». Йдеться про змову Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій. Ми розуміємо, що ця стаття навіть не є шита білими нитками, це абсолютно політична репресія. Ми це вже бачили не раз, ми це проходили на уроках історії і ось ми повертаємось до подій, в які мені не віриться, що ми могли повернутися. Це виглядає як сюреалізм, це виглядає як згортання демократії в Україні», – пояснює Клейменова.

Ірина Клейманова

Читайте також: Софія Федина нагадала Зеленському від чого йому має бути справді «страшно»

Учасники акції кажуть: у такий спосіб прагнуть підтримати Софію Федину і виразити протест проти згортання демократичних процесів.

«Це є акція у підтримку невинності, і протест проти політичних замовлень та політичних репресій», – додає Клейменова.

Пікетувальники впевнені: звинувачення прокуратури абсурдні і їм нема місця у цивілізованій державі.

«Всі чули слова, які говорили Федина і Звіробій під час онлайн-трансляції. Зона АТО – це місце, де стріляють, а під кулю може потрапити кожен, ніхто не є безсмертним. Там дійсно можуть вбити, за час АТО і ООС на Донбасі загинуло 13 тисяч осіб. Там вмирали і вмирають люди.

Ми сьогодні висловлюємо підозру Генеральній прокураті України у таких злочинах, як виконання замовлень Банкової і державна зрада.  Маємо чіткий намір вручити цю підозру представникам відомства. Як відомо, за підозрою слідує суд, а за судом – покарання. Ми будемо стояти на тому, що політичні репресії – не те, що буде відбуватися у моїй державі», – кажуть учасники акції.

Нагадаємо, 26 жовтня народна депутатка від фракції «Європейська солідарність» Софія Федина та волонтерка Марія Звіробій під час онлайн-трансляцію на YouTube, на думку слідства, «висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю».

1 листопада 2019 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розмов Федини і Звіробій. У Державному бюро розслідувань 6 лютого Звіробій вручили повідомлення про підозру в справі про погрози президентові Зеленському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: