Львів'янин готується до підкорення найнебезпечнішої вершини світу

IMG_0251

Львів’янин Роман Городечний заявив про підготовку до підкорення однієї із найскладніших та найнебезпечніших вершин світу Чогорі, висота якої становить 8611 метрів.

Роман Городечний почав займатися альпінізмом у 2014 році. З того часу він вже піднімався на Кіліманджаро (5895 м), Мера-пік (6660 м), Кала-Патхар (5643 м), найвищу гору Південної Америки – Аконкагуа (6962). А 2018 року саме він став першим львів’янином, який вибрався на найвищу гору світу – Еверест.

Як розповів ІА Дивись.Info Роман Городечний, сходження на К2 планується у липні цього року.

«Зараз триває повноцінний тренувальний процес. У експедиційній команді — я, Дмитро Семеренко та один із найвідоміших альпіністів світу Нірмал Пурджа. Нірмал 2019 року піднявся на всі чотирнадцять восьмитисячників за рекордний час — 6 місяців 6 днів. Станом на сьогодні це альпініст №1 у світі. Сам він мешкає в Лондоні, колись був охоронцем королеви Єлизавети II, дуже цікава особистість. Наразі Дмитро з Нірмалом в Аргентинських Андах для акліматизації, а я нещодавно вернувся з Кіліманджаро, у мене свій процес. Згодом безпесередньо будемо тренуватися разом», – каже Городечний.

Читайте також: Цікаво було б розгорнути прапор Львова на вершині піку Лєніна, — альпініст Роман Городечний

Альпініст додав, що з останнього сходження на Еверест змінилися тренування, адже Чогорі – це набагато складніша гора. Є навіть неофіційна статистика, що на кожні чотири успішні сходження припадає одна смерть.

«Додалося скелелазіння. Також змінилось тренування на витривалість, а саме біг на більші дистанції, але з меншим темпом», – додав Роман Городечний.

Читайте також: На Евересті боявся лише того, що доведеться спускатися, не піднявшись на вершину, – альпініст Роман Городечний (інтерв’ю)

Він додав, що 28 березня у Львові відбудеться представлення експедиційної команди. Спікером на зустрічі буде Нірмал Пурджа, який розповість про своє підкорення усіх 14 світових восьмитисячників за такий короткий термін, про підготовку та юридичні перешкоди.

Довідка

Чоґо́рі (К2) — друга за висотою гірська вершина після Джомолунгми. Її висота становить 8611 метрів над рівнем моря. Чогорі розташована на кордоні Кашміра (контрольована Пакистаном частина) з Китаєм (Сіньцзян-Уйгурський автономний район) і входить до гірського масиву Каракорум, розташованого на захід від Гімалаїв. Є національною горою Пакистану.

Інші назви Чоґорі: К2, Дапсанг, Годуін-Остен.

Сходження на Чоґорі є технічно набагато складнішим, ніж сходження на найвищу вершину планети Еверест. До 15 грудня 2005 року на вершині Чоґорі побувало 249 осіб, 60 загинули при спробі сходження. Водночас на Еверест зійшло близько 1500 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: