Садовий розповів, яке майбутнє чекає на ФК «Карпати»

IMG_0463

У вівторок, 18 лютого, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з журналістами з нагоди відкриття амбулаторії у Брюховичах та прокоментував позицію міста щодо подій з ФК «Карпати».

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

В коментарі журналістам Андрій Садовий повідомив, що оскільки наступної неділі стартує спортивний сезон - він обов'язково відвідає матч ФК «Карпати» грають з ФК «Дніпро».

Однак на яких засадах функціонуватиме клуб вже найближчим часом, поки невідомо.

«У березні заплановані збори акціонерів, які вже не проводились 8 років. На цих зборах мають бути прийняті дуже важливі рішення, тому що давно розглядається варіант створення народної команди, як це є у Барселоні, в багатьох португальських клубах, - пояснює мер. - Якщо футбольний клуб буде готовий до цього, то думаю, знайдеться багато людей, які захотіли б долучитися до процесу».

За словами Андрія Садового, такий варіант розвитку подій вже попередньо обговорювався з членами команди, і вони налаштовані на співпрацю з великим ентузіазмом.

«Будемо думати над тим, як виходити з кризової ситуації. Хлопці мають проблеми з фінансуванням, акціонерам не завжди виходить сплачувати внески. У світі є дві моделі власності футбольного клубу: або олігархи, або народ. Народ це є приклад Португалії. Мені цей варіант дуже подобається, але кінцеве рішення буде за акціонерами футбольного клубу», - зазначив міський голова.

Однак народна команда - не те саме, що команда у підпорядкуванні та утриманні міської ради.

«Міська рада не планує бути власником футбольного клубу. Ми не маємо права витрачати кошти міста на утримання професійної команди. Львів утримує дитячий футбол, і робитиме це надалі. Коли ми говоримо про народний футбол, це означає, що кожен охочий львів’янин, може придбати певну частину акцій клубу і долучатися до його утримання. Бюджет Львова – це ремонт поліклініки, будівництво ЦНАПу, доріг, закладів освіти і т.д, але не професійні футбольні клуби», - пояснює мер.

Натомість у мерії і надалі планують підтримувати команду всіма доступними способами.

«Міська рада дала посил, що ми готові бути майданчиком для дискусій, дебатів. Ми не маємо права полишити клуб на самоті з тими проблемами, які є. Готові їм і надалі надавати стадіон за 1 гривню, готові допомагати з оформленням документації і так далі», - підсумував Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: