ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус

87064900_1754474288010625_1475576151010181120_n

Всесвітня організація охорони здоров’я передала вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я 30 наборів реагентів для тестування на новий коронавірус.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України.

Згідно з даними організації, ці набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання більше 950-ти людей.

Тест-система, про яку йдеться, це комплект реагентів для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції з метою визначення нового коронавірусу. Розроблений у Німеччині. Комплект складається з набору реагентів, кожен з яких міститься в окремій ємності визначеного об’єму.

Як повідомляється, зразки від пацієнтів з підозрою на коронавірус направлятимуться у Київ у лабораторію Центру громадського здоров’я. Від моменту отримання зразка лабораторією в середньому необхідно 5-7 годин робочого часу для визначення результату.

Читайте також: Нові Санжари та Винники: чи можна було уникнути агресивної поведінки людей

Станом на сьогодні коронавірус зареєстрували в Китаї та ще 29 країнах світу. Зокрема, у Німеччині – 16, Франції – 12, Великій Британії – 9, Італії – 157, Росії та Іспанії – по два, Фінляндії, Швеції та Бельгії – по одному.

За даними МОЗ від 24 лютого, в Україні не зафіксували жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: