Закарпаття кличе гостів на бринзу і нарциси

40752363_431139804075305_4446721796376363008_o

В урочищі Терновиць, що у Липчі на Закарпатті, 10 травня відбудеться фестиваль «Бринза Хустщини».

Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook, передає «Укрінформ».

«Гурманів, туристів та фанатів сільського господарства з усіх куточків країни запрошуємо 10 травня 2020 року на ІІ фестиваль «Бринза Хустщини», щоб дізнатися більше про овечу бринзу, вівчарство та традиції нашого регіону», – йдеться в повідомленні.

У програмі фестивалю – презентація вівчарства (можна буде побачити понад тисячу овець одночасно), майстер-клас із виготовлення будзу та вурди, дегустація витриманої та молодої бринзи, фудкорт традиційної кухні з бринзою. Крім того, на відвідувачів чекатимуть овечі перегони, конкурс краси "Міс овечка 2020", конкурси та розваги, а також музична програма.

Фестиваль проводитиметься у період цвітіння Долини нарцисів, розташованої в урочищі Кіреші неподалік від міста Хуст на Закарпатті. Це – унікальний ботанічний об'єкт, в якому охороняється найбільший у Середній Європі осередок нарцису вузьколистого.

Зазначимо, у Хустському районі Закарпаття торік виготовили на 44% більше овечої бринзи, ніж 2018-го, завдяки популяризації традиційного продукту та підвищенню престижності професії вівчаря.

А наприкінці 2019 року Мінекономіки видало свідоцтво про реєстрацію права на використання зареєстрованого зазначення походження товару для сиру «Гуцульська овеча бриндзя» – так в Україні з'явився перший географічний бренд.

Читайте також: Без шампанського, але з бриндзею: як українські продукти перетворити на унікальні бренди

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: