Протест працівника на Добротвірській ТЕС: у ДТЕК розповіли свою версію подій

301112-cover-medium

3 березня, близько 12 години, один з працівників Добротвірської ТЕС самовільно підійнявся на трубу висотою 120 метрів.

Про це повідомили у ДТЕК Добротвірська ТЕС АТ «ДТЕК Західенерго».

На місце події одразу викликали рятувальників, карету швидкої допомоги та правоохоронні органи. О 15:40 працівник самостійно спустився з висоти. Чоловіка одразу оглянули лікарі. Його здоров’ю та життю нічого не загрожує.

З приводу вчинку працівника складено протокол про адміністративне порушення.

Наразі підприємство працює в звичному режимі по заявці енергосистеми.

«Компанія підкреслює, що подібні вчинки не тільки наражають на небезпеку всіх працівників підприємства, а й можуть дестабілізувати роботу енергосистеми України в період опалювального сезону.

Щодо загальної виробничо-економічної ситуації на підприємстві, то з листопада минулого року і до цього часу ситуація в енергетичній галузі залишається кризовою, через що вітчизняна генерація не затребувана в системі. Це пов’язано з імпортом електроенергії з Росії та Білорусі, низькими ціновими обмеженнями на електроенергію для виробників, критичним зниженням споживання електроенергії через спад промислового виробництва та теплу погоду.

Через всі ці фактори ТЕС змушені працювати на половину своєї потужності та виводити частину персоналу в простій.

Згідно з КЗоТ та колективними договорами за всіма працівниками, виведеними в простій, зберігається 2/3 окладу. Не дивлячись на простій, енергетики продовжують отримувати постійний дохід та зберігати робочий стаж.

ДТЕК Енерго продовжує робити все можливе, щоб підприємства змогли відновити роботу в штатному режимі.

Добротвірська ТЕС виконує всі соціальні забов’язання перед селищем та громадою. Підприємство вчасно виплачує заробітну плату та сплачує податки до бюджетів всіх рівнів, в тому числі земельний податок до бюджету селища. Розмір земельного податку для підприємства щороку узгоджує сесія селищної ради Добротвору. З 2013 року – підприємство сплачує максимальну ставку, передбачену законодавством України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протестуючи проти скорочення, 68-річний старший машиніст Добротвірської теплоелектростанції провів чотири години на 120-метровій димовій трубі. Зліз чоловік лише після того, як йому пообіцяли повернути роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: