Економіка України впала на 0,5% у січні — Мінекономіки

економіка1
Зображення ілюстративне

За оцінками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у січні 2020 року валовий внутрішній продукт України впав на 0,5%.Про це йдеться в огляді економічної активності за січень 2020 року, - повідомляє Громадське.

За оцінками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, у січні 2020 року валовий внутрішній продукт України впав на 0,5%.
Про це йдеться в огляді економічної активності за січень 2020 року, - повідомляє Громадське.

«З початку 2020 року майже всі види економічної діяльності, що формують динаміку зведеного індексу виробництва, окрім будівництва та внутрішньої торгівлі, продемонстрували скорочення виробництва. Як результат, у січні 2020 року зменшення ЗІВ становило 2,6% та відповідно скорочення ВВП оцінено на рівні 0,5%», — йдеться у звіті Мінекономіки.

Свої дані Мінекономіки отримало від Державної служби статистики. Водночас зазначимо, що Держстат публікує дані про економічне зростання лише за квартал, тому в офіційних даних Держстату за перший квартал 2020 року економіка може продемонструвати і зростання.

Проблеми в економіці були однією з формальних підстав для звільнення попереднього уряду Олексій Гончарука. Зокрема, уряд Гончарука критикували за стрімке падіння промисловості наприкінці 2019 року та початку 2020 року.

Зазначимо, що українська промисловість наприкінці 2019 та початку 2020 року переживає спад, який у січні сягнув 5,1% у річному вимірі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: