Попередити коронавірус: як у Львові дезінфікують маршрутки (фото)

IMG_8529

У п'ятницю, 6 березня, Львівське комунальне автотранспортне підприємство «1» спільно з міським управлінням транспорту продемонстрували, до яких методів вдаються, аби попередити поширення коронавірусу у Львові.

Підготовка автобусів до маршруту відбувається у два етапи: мийка та дезінфекція, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Про порядок дій розповідає заступник директора з питань руху ЛКП АТП-1 Олександр Струтинський.

ЛКП «АТП-1» проводить обслуговування, мийку та дезінфекцію автобусів, які знаходяться на технічному обслуговуванні. Спочатку заміняють мастила, фільтри. Після цього машина заїжджає на мийку. Проводиться миття: зовнішнє і внутрішнє. Потім працівники беруться до дезінфекції салону автобусу», – розповідає Струтинський.

Такий порядок дій стосується автобусів, що знаходяться на плановому технічному обслуговуванні. Натомість машини, які знаходять на лінії, звечора миються зовні і всередині, а дезіфнікуються вранці перед виїздом на лінію.

За словами Струтинського, дефіциту засобів для дезінфекції нема. Всі вони закуплені в достатній кількості, мають сертифікат якості, є безпечні для пасажирів.

За добу на АТП-1 встигають продезінфікувати приблизно 280-290 автобусів. Процедуру проводять штатні працівники. У кожній зміні є 6 осіб мийників.

Як повідомляє начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, дезінфекція автобусів триває з середини січня. Скільки ще триватиме, почадовець відповісти не береться, оскільки не можна спрогнозувати, чи не затягнеться епідемія небезпечного захворювання.

Вимогу про дезінфекцію управління транспорту також надіслало до приватних перевізників, каже Олеськів.

«Приватники також дезінфікують у схожий спосіб транспортні засоби. Єдине, що вони не мають такої сучасної автоматизованої мийки, як є на АТП-1. Приватні перевізники проводять миття і дезінфекцію у ручному режимі, але наші працівники перевіряли якість, і результати перевірки є схвальні. На жаль, норма про миття і дезінфекцію не передбачена законодавством, тому виписати штрафу ми не можемо у випадку порушення. Але всі розуміють відповідальність, і приватні перевізники йдуть на додаткові витрати задля здоров’я пасажирів», – розповідає Орест Олеськів.

Зазначимо, дезінфекція відбувається на всьому громадському транспорті: як на електротранспорті, так і на автобусах.

Читайте також: Як у Львові дезінфікують транспорт, щоби вберегти пасажирів від коронавірусу (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: