У Львові запрацювала гаряча лінія «Стоп-коронавірус»

90070928_914998892256432_1432978493569761280_o
Фото: Гаряча лінія, Фейсбук

Запрацювала безкоштовна Гаряча лінія «Стоп-Коронавірус», де консультуватимуть львів’ян щодо індивідуальних заходів гігієни та захисту, симптоматики та алгоритму дій щодо ефективної протидії поширенню коронавірусу.

Запрацювала безкоштовна Гаряча лінія «Стоп-Коронавірус», де консультуватимуть львів’ян щодо індивідуальних заходів гігієни та захисту, симптоматики та алгоритму дій щодо ефективної протидії поширенню коронавірусу.

Номер телефону Гарячої лінії «Стоп-коронавірус» - 0 800 208 868. Дзвінки зі всіх операторів – безкоштовні.

Ініціатор створення гарячої лінії громадсько-політичний діяч Ігор Васюник повідомив, що консультації львів’янам надаватимутьмедики, а також юристи. А головне завдання Гарячої лінії «Стоп-коронавірус»допомогти міським службам, диспетчерам екстренної допомоги справитися з навантаженнями через велику кількість панічних звернень, проконсультувати львів’ян та допомогти.

«Завдання лікарів-консультантів: максимально зупинити львів’ян вдома - так ризик захворіти самому або заразити когось менший, розвантажити диспетчерів «103» та лікарів львівських медустанов від панічних звернень, просвітницька та роз’яснювальна робота щодо шляхів поширення інфекції, індивідуальних заходів безпеки.

На сьогоднізросла кількість звернень з легкими симптомами застуди, з температурою 37С. Люди хвилюються і панікують. Тому вже зараз лікарі реально перенавантажені. Саме тому ми об’єднали з лікарями зусилля і запустили Гарячу лінію. Лише за три до нас вже надійшло 328 дзвінків», - розповів «Дивись.інфо» Ігор Васюник.

Громадсько-політичний діяч Ігор Васюник один з перших публічних людей Львова, хто звернувся до бізнесу, підприємців Львова об’єднати та допомогти львівським лікарням. Зокрема, він особисто закупив захисні костюми та медичні маски найвищого ступеня захисту та передав їх в Львівську обласну інфекційну лікарню та Львівську лікарню швидкої медичної допомоги.

Графік роботи гарячої лінії - щодня з 8:00 до 21:00.Консультації надаватимуть лікарі та студенти-медики з повною середньою спеціальною медичною освітою, які пройшли навчання лікарями-епідеміологами та інфекціоністами. Курують групи консультантів: лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Лілія Горбунова, головний лікар «Дельтамед» Аркадій Савченко та фахівець з комунікацій Тетяна Овчаренко.

Дзвінки на гарячу лінію з усіх мобільних операторів - безкоштовні. На телефонних лініях одночасно працює група медиків, зараз до консультацій ще підключили юристів.

Найбільше львів’яни телефонують щодо симптомів і переважно це легка застуда, ГРЗ. Тут алгоритм медиків-консультантів дуже простий: питають симптоми, якщо в людини симптоми ГРЗ – дають контакт сімейного лікаря, пояснюють правила гігієни та необхідність самоізоляції та дотримання карантину, пояснюють які саме симптоми при коронавірусі і якщо з’являться - що робити і куди дзвонити.

Такий алгоритм дій обрали у всіх розвинених країнах: хворих з ГРЗ і на коронавірус з легким перебігом – залишають вдома на самоізоляції, госпіталізують лише з ускладненнями. Бо жодна, навіть найкраща система охорони здоров’я cьогодні не готова одночасно прийняти таку кількість хворих.

Також на Гарячу лінію надходить багато скарг від людей суто правового характеру: недотримання карантину громадськими закладами, скарги на роботодавців, які не відпускають з роботи з температурою. Дзвонять скаржаться, що відправляють у неоплачувану відпустку навіть працівників комунальних підприємств таких як «Львівелектротранс». З такими зверненнями вже працюють юристи.

Окрім того, діє сторінка Гарячої лінії «Стоп-коронавірус» у Facebook, де буде публікуватись корисна інформація щодо дотримання особистої гігієни, як діяти при тих чи інших симптомах, куди звертатися щодо тих чи інших питань, пов’язаних з протидією поширенню коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: