У Львові капелани та волонтери виготовляють антисептик для військових

Безымянный3
Фото: скрін з відео

У Львові капелани та волонтери власноруч виготовили майже 150 літрів дезінфектора для рук. Рецептуру новоспечені фармацевти взяли з сайту міністерства охорони здоров'я.

Кишенькові антисептики роздадуть військовослужбовцям львівського гарнізону, повідомляє 5 канал.

Рецепт антисептика волонтери взяли з МОЗу: у 833 мл спорту додають 400 мілілітрів води, 41 милілітр перекису і 15 мілілітрів гліцерину. Сюди новоспечені фармацевти додають вітамін Е та ефірну олію з екстрактом лимона, для запаху.

"Зі 100 л спирту вийшло майже 147 л готового антисептику. Робили гостівські, 62 відсотковий розчин етанолу. Вирішили взяти 62, це натівські стандарти, якщо взяли більше то будуть сушитися руки, тріщини", – каже капелан Андрій Дуда.

На кожній упаковці клеять наліпки, що товар не для продажу.

"Моїм прикладом хочемо наштовхнути інших волонтерів і людей, щоб вони допомагали своїм ближнім. Тобто ми робимо ті речі, які ми спроможні зробити. Що йому маски, розливаємо антисептикисептики", – розповідає волонтер Роман Дуда.

Усі складові антисептика волонтери придбали власним коштом.

Міні фабрику розгорнули в будинку офіцерів. За кілька годин благодійники виготовили 1700 стограмових пляшечок антисептика.

"Потреба існує у військовій службі правопорядку, вони здійснюють патрулюванням, до патрулювання буде залучатися 80 бригада. На Передову плануємо передати в 1 військову частину", – повідомив начальник 58-го будинку офіцерів Віталій Провозін.

Нагадаємо, за бажанням можна зробити антисептики в домашніх умовах.

ВООЗ рекомендує наступний рецепт: змішати 800 мл етилового спирту, 40 мл перекису водню і 15 мл гліцерину. Робити це бажано в скляній ємності. Можна додати трохи кип’яченої або дистильованої води. Гліцерин потрібно додавати обов’язково, оскільки він зволожує шкіру і допомагає їй краще переносити постійне використання спиртовмісного спрея.

Зберігати антисептик потрібно при кімнатній температурі, в темному місці і далеко від вогню. Можна розлити засіб в невеликі ємності. Зараз такі продаються навіть з дозатором. Обробляти руки потрібно часто, особливо після поїздки в громадському транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: