На Львівщині горять торф'яники

горить торф
фото ілюстративне

У понеділок, 6 квітня, в с. Болотня Перемишлянського району виникло горіння торфу на площі 250 кв.м.

Протягом 8 квітня вогнеборці ліквідували горіння торфу на площі 90 кв.м. Залишається на площі 100 кв.м. Про це повідомляє пресцентр ГУ ДСНС у Львівській області.

До ліквідації загорання залучили 8 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Роботи по ліквідації цієї пожежі тривають.

Рятувальники просять мешканців Львівщини дотримуватися правил пожежної безпеки, перебуваючи поблизу торфовищ. Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв'язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тягнутися місяцями.

Під загрозою опиняються не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями. Запобігти торф’яним пожежам завжди легше, ніж їх загасити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: