Медики Львівщини, які без засобів захисту контактували з хворими на коронавірус, йдуть на карантин, - Васько

IMG_5921
Фото ілюстративне

Тимчасовий очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько розповів про те, як медиків захищають від коронавірусної інфекції та від можливого розповсюдження її через медпрацівників.

Андрій Васько заявив, що не у всіх пацієнтів одразу підтверджують наявність коронавірусної інфекції, тож є випадки, коли медики контактують з такими особами без захисних костюмів, - повідомляє кореспондент Дивись.info.

Він детальніше розповів на прикладі мешканки Жовівщини, яка померла від коронавірусу. Перед тим жінка лікувалася в районній лікарні він пневмонії. «У даної пацієнтки був верифікований діагноз коронавірусної інфекції. Кожне вогнище пацієнта з коронавірусною інфекцією, незалежно від того, чи він у важкому стані чи ні, обстежується епідеміологами, розпрацьовується медиками й усі контактні особи повинні перебувати на самоізоляції, на карантині, - пояснив Васько. – Періодично по лікарнях області виявляються особи, які мали коронавірусну інфекцію та не повідомляли про це, які епідеміологічно не були небезпечними, тобто в них підозри не було, але виявилося, що у них є інфекція. Медичні працівники, які контактували з такими особами без засобів захисту, без масок та рукавичок, підлягають карантину та спостереженню».

Сьогодні винниківському госпіталю передали кілька тисяч експрес-тестів та захисних комплектів для медиків

Вже після цього та отримання позитивного чи негативного діагнозу щодо коронавірусу, за словами Васька, приймають рішення про повернення цих працівників до медичної діяльності.

Нагадаємо, відсьогодні Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи прийматиме пацієнтів з коронавірусом. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: