Львову наразі доведеться почекати з крематорієм

870x489_crematorium

Депутати Львівської міської ради не погодили надання дозволу на придбання кремаційних печей.

Проєктом ухвали депутатам пропонувалося дати дозвіл ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» дозволу на придбання комплексу кремаційного обладнання на умовах фінансового лізингу. Мова йшла про придбання 2-х сучасних багаторівневих кремаційних печей.

«У Львові зараз працює лише Голосківський цвинтар. Інші цвинтарі, це зокрема Сихівський і Янівський, працюють на підпоховання. Зазначу, що нам вистачить землі на поховання людей ще приблизно на 1 рік. У середньому вдень у нас зараз 23−25 поховань. Зараз ми проводимо роботу щодо приєднання 2 га землі до Голосківського кладовища для розміщення крематорію. У п`ятницю прийнято рішення про оголошення Всеукраїнського архітектурного конкурсу, і в червні буде оголошений конкурс щодо будівництва крематорію. На кінець серпня виходимо на визначення переможця і початок будівництва. Виготовлення самих печей, які маємо намір придбати, відповідно до пропонованої ухвали, триває 6 місяців. Тому, якщо ми ці процеси будемо робити паралельно, ми тоді зможемо це питання швидко вирішити», - розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами було проведено низку зустрічей, щоб зрозуміти, чи громаді потрібний крематорій.

«Духовенство не має заперечень, щоб крематорій був у місті збудований. Була Рада Єпископів і це питання розглядалось. Духовенство просило, щоб в цьому випадку прах був відданий землі. Також більшість мешканців підтримують ідею будівництва крематорію. Наголошу, що сьогоднішня ухвала - це перша, стратегічна ухвала, яка дає можливість закупити печі, а далі буде погодження умов договору на придбання на інженерній комісії, і тільки після погодження депутатів можна буде укладати угоду. Якщо ми ухвалу приймемо, вирішимо швидше питання. У нас залишився лише рік для можливості поховання у Львові. Нам треба час на закупівлю і будівництво. Треба прийняти правильні рішення. Без ваших погоджень ми жодних кроків робити не будемо, прошу це погодити, щоб потім не було пізно. Ми також працюємо над тим, щоб до Сихівського і Голосківського цвинтарів приєднати земельні ділянки — 16 і 10 га землі відповідно», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Вона додала, що місто також зверталось до громад, щоб надали погодження і виділили земельні ділянки для кладовищ однак наразі згоди на це ніхто не дав.

Своєю чергою, депутати вирішили розгляд цього питання перенести.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: