Депутату ЛМР погодили реконструкцію будинку в історичному ареалі Львова

17 ОСББ Альтанка-1_вул. Франка, 129 (4)

Виконавчий комітет Львівської міської ради з другої спроби погодив реконструкцію житлового будинку на вул. Франка.

Зокрема виконком видав ОСББ «Альтанка-1» містобудівні умови та обмеження  на реконструкцію ОСББ «Альтанка-1» багатоквартирного житлового будинку на вул. І. Франка, 129 у м. Львові, який знаходиться в історичному ареалі міста біля Стрийського парку та навпроти музею Івана Франка.

Будинок знаходиться на земельній ділянці площею 0,2395 га, яка перебуває у приватній власності та призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 14,40 %.

У Львівській міськраді встановили, що висота будівлі після реконструкції не повинна перевищувати 17,30 м. Зазначимо, будівля, яка підлягає реконструкції, на вул. І. Франка, 129 розташована в історичному ареалі міста. Тут планують на території будинку добудувати паркінг, а також демонтувати радянську добудову і замінити її на сучасну скляну надбудову,  де розмістять паркінг та відпочинкову зону. При цьому загальна площа будинку зросте до 613 м2.

Також згідно з проектом у 4-поверховому житловому будинку планують перепланування поверхів та встановлення ліфта, а також демонтаж даху та дахових конструкцій, які потребують заміни.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, є позитивний висновок від міського управління охорони історичного середовища про відповідність цього проекту, і його можна реалізувати в історичній частині міста.

«Йде мова про об'єкт, який був в радянський час добудований і є архівні матеріали, які демонструють, що тут не було цього об'єму, його добудували в 70-80-ті роки, і, власне, пропонується його забрати і лише в склі, в таких конструкціях ці об'єми використовувати», - пояснив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, минулого тижня виконком вже розглядав це питання, однак тоді було вирішено це питання перенести, зокрема для з’ясування позиції управління охорони історичного середовища.

Засновниками ОСББ «Альтанка-1» є Доскіч Остап, Доскіч Юрій та Доскіч Ганна. Остап Доскіч є депутатом Львівської міської ради від  партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».  Він є членом постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: