У Зеленського відреагували на інтерв'ю Поклонської Гордону

2020-05-12 08.36.24 24tv.ua 77c90e3e6360

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич відреагував на інтерв'ю екс-прокурора анексованого Криму Наталії Поклонский українському журналісту Дмитру Гордону.

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич відреагував на інтерв'ю екс-прокурора анексованого Криму Наталії Поклонській українському журналісту Дмитру Гордону.

За словами представника Зеленського, «особи, які безпосередньо сприяли окупації частини України, не можуть і не будуть вважатися голосом кримчан».

«Такі особи повинні нести відповідальність перед країною за вчинення державної зради і перед суспільством за вчинення військових злочинів ... Належну оцінку діям громадянки України Поклонській Наталії нададуть українські правоохоронні органи і органи міжнародного кримінального правосуддя», - написав Кориневич в Facebook.

До анексії Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольні Кремлю влади півострова призначили її прокурором Криму. Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії і на включеному півострові.

Поклонську обрали до Держдуми Росії на виборах, які влаштувала Москва на півострові. Україна і Захід не визнали ці вибори.

На материковій частині України щодо Наталії Поклонській порушили дві кримінальні справи: про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Вона також знаходиться в санкційних списках ЄС і ще ряду окремих країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: