Майору, який критикував Зеленського, загрожує в'язниця

ковальов

Проти Романа Ковальова, майора Збройних Сил України у відставці, якому оголосили догану за критику у соцмережах президента Володимира Зеленського, відкрили кримінальне провадження. Про це він сам написав у соцмережі Фейсбук.

Проти Романа Ковальова, майора Збройних Сил України у відставці, якому оголосили догану за критику у соцмережах президента Володимира Зеленського, відкрили кримінальне провадження.

Про це він сам написав у соцмережі Фейсбук.

«Ось і до мене простягнули руки «слуги» Зеленського: відносно мене відкрите кримінальне провадження. Мені нарешті дали можливість ознайомитись з таємними дисциплінарними розслідуваннями, які проти мене велись, і я побачив, що вони повністю сфальсифіковані: завідомо неправдиві свідчення свідків та суцільні службові підроблення, фальшиві документи. І все це за відсутності події злочину!

Вчора мені стало відомо: на підставі офіційного повідомлення генерала О. Сирського Державне бюро розслідувань проти мене відкрило кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 62020100000000844, за частиною 3 статті 402 (непокора), скоєна в умовах особливого періоду, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років», – написав Роман Ковальов.

Він також звернувся і до глави держави.

«Нешановний президенте України Володимир Зеленський! За рік, лише за рік, ви перетворили країну в тоталітарну катівню, в якій від критики громадянином президента у Фейсбуці до відкриття проти нього сфабрикованого кримінального повноваження проходить лише трохи більше ніж 2 місяці. За всім цим стоять ваші фаворити, призначені вами генерали Сирський та Хомчак, ну, а за ними і ви», – зокрема йдеться у дописі.

Роман Ковальов нагадав, що він корінний мешканець Севастополя, свідомо залишивши все, що у нього було, включно з дружиною та сином, яких з того часу більше не бачив.

«Навесні 2014 року за покликом серця залишив рідне місто, аби із зброєю в руках, як і належить справжньому чоловіку, поїхав захищати свою країну від кремлівської наволочі. А щоб отримати право захистити мою Україну в боях, я поставив на вуха Верховну Раду України, Міністерство оборони України, міського військкома міста Києва, аби мені надали дозвіл захищати свою Україну, бо мої особові справи офіцера залишились в Криму. Я це робив, бо захист Батьківщини – святий обов'язок громадянина, який визначений Конституцією України, гарантом якої, до речі, ви сьогодні формально є. Прикра посмішка долі....

І ось сьогодні держава в вашому обличчі, в ваших посіпаках Хомчаку і Сирському порушує проти мене кримінальну справу за «непокору», якої небуло! Що далі? Зрадник? Завербований шпигун? ФСБешник? До якого абсурду ви готові довести «справу майора Ковальова», – написав Ковальов.

Також він додав, що гідно пройде всі випробування долі, які чекають.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський оголосив майору ЗСУ Роману Ковальову сувору догану за негативні дописи у Facebook про президента України Володимира Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: