Депутати знову відмовилися купувати «швидкі» та печі для крематорію

IMG_2465

Депутати Львівської міської ради вчора вже вдруге не погодили закупівлю обладнання на умовах фінансового лізингу.

Йшлося зокрема про виділення коштів на купівлю машин швидкої допомоги, томограф для дитячої лікарні на вул. Орлика та кремаційного обладнання.

«Мова йде про обладнання для крематорію, 10 машин швидкої допомоги і обладнання в лізинг для лікарні на вул. Орлика», — зазначила на початку розгляду питання директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

«Питання швидких - це не сьогоднішнє питання. Ми два роки тому починали говорити про те, що нам потрібні швидкі. Зараз триває медична реформа, і ми можемо мати свої машини і отримувати кошти від НСЗУ як відшкодування за ці послуги», - додала заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

«Ви знаєте стан станції швидкої допомоги та машин, які там є? Це вбитий парк, а ми не знаємо, що нас чекає осінню. Ми хочемо рятувати львів`ян, щоб мати 10 своїх машин. Зараз всі послуги оцифровують і НСЗУ ці кошти компенсовує. Чому в лізинг - бо коштів у нас нема. Ми машини швидких купимо в рамках чинного законодавства. Якщо ви вважаєте, що місто не повинно мати своїх машин швидкої допомоги, це ваше право, депутати», - заявив міський голова Андрій Садовий.

Дискусія розгорілася також навколо закупівлі печей для крематорію. Депутати закинули Садовому, що у місті досі не запрацював крематорій для тварин, і припустили, що така ж ситуація може повторитися і цього разу.

«Крематорій на ЛКП «Лев» за 3 місяці запрацює, варіанти знайшли, все гаразд, були проблеми з дозвільними документами», - відповів Андрій Садовий .

Лунали також пропозиції не витрачати на крематорій міські кошти, а знайти інвестора. Втім, як запевнили чиновники – це неможливо.

«Відповідно до закону, кремація може відбуватись на території кладовищ лише комунальними службами. Ми вивчали можливість приватно-публічного партнерства. Крематорій можливий лише на території кладовищ, а кладовища можуть бути лише комунальними», - пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Втім, як заявила депутатка Уляна Пак, міські обранці готові голосувати лише за виділення коштів на томограф для дитячої лікарні на вул. Орлика.

«Лікарня швидкої допомоги повинна мати власну швидку. Але це питання зараз не пройде, його треба продискутувати», - зауважив депутат Юрій Кужелюк.

Відтак, він запропонував залишити в ухвалі кошти для купівлі томографу для дитячої лікарні на вул. П. Орлика.

Відтак, в проєкті ухвал залишили кошти на томограф для дитячої лікарні, а кошти на машини швидкої допомоги та крематорій - вилучили.

Втім, і такий варіант проєкту на набрав достатньої кількості голосві.

«Томограф завалили, швидкі завалили», - прокоментував результат голосування Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: