На Львівщині вшанували рятувальників, які загинули на сміттєзвалищі в Грибовичах

10152219913818971753447937411389514368679936o-9668eb31
Фото: ЛМР

Сьогодні в Жовкві на території 17-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області вшанували пам'ять пожежників-рятувальників, котрі загинули 30 травня 2016 року на полігоні ТПВ в с. Грибовичі.

До спільної молитви та покладання квітів від міста долучився Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, повідомили у ЛМР.

Покладання квітів та молитва відбулись у Жовкві біля пам'ятного знаку загиблим у Грибовичах рятувальникам.

«Сьогодні в Жовкві… Помолились разом біля пам’ятника трьом рятувальникам, що ціною свого життя самовіддано гасили пожежу на Грибовицькому полігоні. Це біль, велика втрата, рана, яка не загоїться роками. Пам’ятаємо відвагу цих хлопців-рятувальників. Разом з родинами ми в скорботі», — зазначив Андрій Москаленко.

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

Нагадаємо, 30 травня 2016 року троє рятувальників і еколог комунального підприємства опинились під завалами сміття під час проведення рятувальних робіт через підпал полігону. Двоє рятувальників — Андрій Вненкевич і Богдан Юнко — служили у Жовкві, а третій — Юрій Рудима — працював у Рава-Руській. Тіло 61-річного еколога ЛКП «Збиранка» Олександра Бутіна так і не знайшли.

«Сьогодні минає 4 роки від дня Грибовицької трагедії. Особисто для мене — найважча подія за весь управлінський досвід. Лише минулого року відкрили кримінальне розслідування за фактом сміттєвої блокади Львова, яка тривала більше, ніж рік після підпалу полігону. Якщо слідство буде ретельним та об'єктивним — правда виявиться неприємною, але дуже потрібною всім. Вічна пам’ять героям-рятувальникам", — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: