Рештки тварин і гори відходів: на місці стихійного звалища біля Білогорщі встановлять відеонагляд

0b234cf64f07da4b5f5ddfd09e4cdd31_L

Учора на межі заказника «Торфовище Білогорща» за «Сільмашем» виявили стихійне сміттєзвалище, куди невідомі позвозили гори будівельного сміття, непотребу, рештки тварин.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

За рішенням виїзної наради, тут вирішили встановити відеонагляд і організувати патрулювання.

Як розповіла голова екологічної комісії, депутат ЛМР Ірина Оршак, про сміттєзвалище їй повідомили мешканці у приватних повідомленнях. Скинули фото. Побачене – шокувало.

«Уже через кілька годин після цього організували перший виїзд, щоб перевірити інформацію. Жахіття. Гори сміття, нестерпний сморід від решток тварин. А поруч унікальний заказник, за кілометр – житлові будинки. Чи це не екологічне лихо?», - розповідає Ірина Оршак.

Після її звернення вже сьогодні на місці виявленої сміттярки провели виїзну нараду. Тож тепер управління земельних ресурсів ЛМР має визначити територіальну належність до  району міста. Залізнична і Шевченківська районні адміністрації обіцяють перегородити в’їзди на територію стихійного звалища, разом із департаментом ТПВ організувати вивіз та утилізацію небезпечних відходів та органічних решток тварин.

Також районні адміністрації звернуться до органів слідства та обласної влади, щоб виявити порушників. Водночас управління безпеки міста має якнайшвидше встановити відеонагляд та у співпраці з поліцією забезпечити патрулювання території.

«Я вкотре переконуюся, як важливо запустити у Львові спеціалізований екопатруль, який займатиметься виявленням і попередженням екологічних порушень. Є вже готовий проєкт ухвали, який напрацювали з експертами та активістами. Зараз він на стадії візування, і дуже сподіваюся що колеги підтримають його. Адже без жорсткого контролю всі заборони щодо поводження зі сміттям, паління сухостою і далі нагадуватимуть боротьбу з вітряками», -  переконана Ірина Оршак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: