Прокуратура подала позов щодо скандальної дороги на Львівщині

дорога66

Городоцька прокуратура подала позов, щоб визнати недійсним договір на користування страдецькою дорогою, яку будують без дозволу обласної влади - повідомляють у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Городоцька прокуратура подала позов, щоби визнати недійсним договір на користування страдецькою дорогою, яку будують без дозволу обласної влади.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Йдеться про лісову дорогу, яка перебуває у постійному користуванні  Страдчівського навчально-виробничого комбінату «Національного лісотехнічного університету України» та розташована в селі Страдч Яворівського району.

Встановлено, що ця дорога була надана підприємству у строкове користування на безоплатній основі для здійснення господарської діяльності, що суперечить ст.ст.18, 19 Лісового кодексу України та завдає шкоди інтересам держави.

Окрім цього, договір укладено без рішення уповноваженого органу виконавчої влади.

Враховуючи вказане, 3 червня Городоцька місцева прокуратура в інтересах держави подала до Господарського суду Львівської області позовну заяву, у якій прокурори вимагатимуть визнання цього договору недійсним.

Нагадаємо, постійним користувачем лісового масиву, в межах якого велися роботи з облаштування під’їзної дороги, є Страдчівський навчально-виробничий лісокомбінат Львівського лісотехнічного інституту. Договір, укладений між ТзОВ «Керамбуд» та Страдчівським навчально-виробничим лісокомбінатом, не надає права приватній компанії  проводити будь-які будівельні роботи в межах цього лісового масиву, лише право проїзду, повідомляли у пресслужбі Львівської ОДА.

Довідка

Співвласниками ТзОВ «Керамбуд» є Сергій Медведчук та Богдан Козак. Основний вид діяльності компанії – виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини. Статутний капітал – 36 мільйонів гривень.

«Веде це будівництво ТзОВ «Керамбуд», і з відкритих джерел стало відомо, що кінцевими бенефіціарними власниками є Богдан Козак та Сергій Медведчук, рідні брати депутатів Верховної Ради України від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука», – зазначено в зверненні пароха села Страдч о. Івана Колтуна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: