Клуб Першої ліги запропонував фінансову допомогу «Карпатам», яким загрожує виключення з УПЛ

p1ebvs28vthqusug9jhqqi1is94

У футбольного клубу «Карпати» немає грошей — команда не змогла приїхати на матч до Маріуполя, а інші виїзні поєдинки можуть не відбутися зовсім.

У клубу немає 1,5 млн гривень на найближчі виїзні поєдинки, і львівʼяни можуть не дограти поточний сезон Української премʼєр-ліги. Загальний борг клубу — близько $5 млн. Про це йдеться на сайті клубу та у повідомленні УПЛ.

Дирекція УПЛ вже заявила, що згідно з регламентом, у разі повторної неявки клубу на матч він автоматично буде виключений зі змагань.

Один із власників клубу Олег Смалійчук, який викупив 50% акцій клубу, близько трьох тижнів намагався зустрітися з представниками Ігоря Коломойського, якому, за даними ЗМІ, через компанію «Крісал Холдінгс» належить решта 50%. Смалійчук хотів викупити частку і домовитися про спільне фінансування, але на звʼязок з ним не вийшли.

Питанням фінансування зайнялися вболівальники — вони намагаються зібрати гроші, щоб закінчити сезон.

Клуб Першої ліги України львівський «Рух» звернувся з пропозицією надати фінансову допомогу «Карпатам», які ризикують не дограти сезон Прем’єр-ліги через брак коштів.

«Ми, футбольний клуб "Рух", свято переконані, що у скрутну хвилину кожен українець має бути готовий підставити плече ближньому. Галичани не залишають у скруті брата, який потребує допомоги. "Карпати", клуб з багатими традиціями, просто не має права безславно завершити своє існування.

Президент "Руха" Григорій Козловський як палкий вболівальник львівського футболу, людина, яка свято шанує футбольні та українські традиції, готовий вкотре протягнути руку допомоги "зелено-білим". Григорій Козловський готовий покрити усі витрати "Карпат" на виїзні матчі, що залишилось зіграти у цьому сезоні.

Якщо керівництво "левів" готове прийняти фінансову допомогу, просимо звернутись до нашого клубу й надати банківські реквізити. "Карпати" мають жити!», - йдеться в заяві на офіційному сайті «Руха».

Голова Львівської ОДА Максим Козицький у своєму відеозверненні закликав бізнес допомогти клубу дограти матчі, а мер Львова Андрій Садовий заявив, що для міста принципово важливе життя «Карпат».

Клуб посідає останнє місце в турнірній таблиці УПЛ. Команда не перемагає 17 матчів поспіль - від 20 вересня: 7 нічиїх та 10 поразок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: