Друге дихання для наймолодших: лікарня на Орлика одержала апарат ШВЛ (фото)

IMG_3449

У п'ятницю, 3 липня, благодійний фонд «Відкриті очі» передав сучасний апарат штучної вентиляції легень у відділення інтенсивної терапії дитячої міської клінічної лікарні міста Львова, що на вул. Орлика, 4.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.інфо.

Як відзначив у коментарі журналістам лікар-анестезіолог Андрій Фуртак, цей апарат - найбільш сучасний та найбільш функціональний з наявних у відділенні інтенсивної терапії дитячої лікарні.

«Саме таке обладнання необхідне для лікування дітей. Цей апарат має адаптивні режими, він співпрацює з пацієнтом та розрахований на різний вік пацієнтів: від немовлят вагою 3 кг до дорослих людей. Він враховує особливості дихання і може адаптуватися. Це важливо для збереження функції дихання наймолодших пацієнтів», - пояснює Андрій Фуртак.

Анестезіолог припускає, що коли апарат ШВЛ буде обслуговуватися належним чином, то зможе прослухувати відділенню кілька років, рятуючи дитячі життя.

«Досі у відділенні інтенсивної терапії був тільки один апарат ШВЛ, тож розширення технічної бази для нас – радісна подія. Сподіваємось, що це допоможе врятувати життя багатьох маленьких пацієнтів», - відзначає Фуртак.

Для дитячої лікарні таке обладнання - як ковток свіжого повітря, додає заступник головного лікаря з медичної частини дитячої міської клінічної лікарні міста Львова Герега Роман Олексійович.

«Апарат є найновішою розробкою на даний час. Його особливість полягає у тому, що він дає можливість самостійно вимірювати усі параметри, необхідні для проведення штучної вентиляції легень у дітей. Поряд з тим, апарат має таке техоснащення, що може самостійно проводити зміну режиму надання вентиляції. Це означає, що апарат самостійно пристосовується під потреби пацієнта. Це важливо для наймолодших пацієнтів, які не спілкуються. Апарат повністю контролює життєво важливі функції організму. Крім того, він є надійним. Ми довідалися про це, контактуючи з іншими медзакладами, де використовують цю модель», - каже Роман Герега.

За словами медика, особливості роботи на такій апаратурі працівникам лікарні відомі, однак інструктаж все одно проведуть.

«Наш лікар-анестезіолог пройшов стажування в Канаді у провідному дитячому госпіталі. Там він оволодів навичками, необхідними для експлуатації пристрою. Крім того, лікарі одержать додаткові інструкції», - додав Роман Герега.

Медик підкреслює, що важливо, аби бізнес залучався до благодійності не тільки у часи пандемії, а у відносно стабільні періоди. Адже потреба у життєнеобхідному обладнанні є завжди.

«Навіть найбільш розвинені країни без спонсорської допомоги не змогли б ти у ногу з прогресом. До речі, це вдруге фонд «Відкриті очі» фірми «Softserve» передає обладнання для нашої лікарні. Напередодні ми вже отримали апарат для гіпотермії. Завдяки цьому пристрою лікарям вже вдалося врятувати не одне дитяче життя», - каже Герега.

За словами в.о. директора фонду «Відкриті очі» Вікторії Міщук, за період від початку карантину і досі організація передала на потреби закладів Львова 6800 респіраторів, 2000 експрес-тестів, 2000 захисний костюмів, 1000 окулярів загальною вартістю понад 5 мільйонів гривень. Ціна апарату штучної вентиляції легень, що передали до дитячої лікарні сьогодні, становить близько 760 тисяч гривень.

«Аби обрати апарат, ми радилися з епідеміологами та фахівцями зі столиці. Цю модель вони порадили як оптимальну», - відзначає Вікторія Міщук.

Читайте також: Перший львівський пологовий отримав апарат ШВЛ від благодійників (фото)

Фото МИКИТА ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: