Степанов закликав українців обов'язково вакцинуватись

вакцинація_1
Фото: Український інститут майбутнього

Вакцинація від сезонних хворіб  дуже важлива, аби не виникало спалахів епідемій, як у минулі роки.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у п'ятницю, 3 липня.

«Стосовно періоду імунізації в Україні — це дуже важливо, тому що в період пандемії, цей показник знизився від 20 до 40% порівняно з минулим роком. Ми кажемо про вакцинацію кору, краснухи та іних хворіб. Дуже важливо, щоб ми мали колективний імунітет. У цьому випадку він досягається через відповідний процес щеплення, який ми робимо кожного року», - заявив Степанов.

Він також додав, що було висуното доручення, зокрема очільникам ОДА, директорам департаментів охорони здоров'я, максимально активізувати цей процес, аби не виникало спалахів захворювань, як у минулі роки.

«У нас не припинений процес імунізації — країна забезпечена вакциною, тому закликаю батьків цим не нехтувати та вакцинувати дітей, щоб усі були здоровими», - додав міністр.

З приводу вакцини від коронавріусної хвороби, то очільник МОЗ зазначив, що Україна завжди слідкує за новинами стосовно створення вакцини від COVID-19.

«Президентом також доручено, аби міністр закордонних справ також взяв участь у цьому процесі, особливо це стосується фармацевтичних компаній, зокрема AstraZeneca», - прокоментував Степанов.

Міністр охорони здоров'я також зазначив, що, як тільки в світі з'явиться вакцина від COVID-19, Україна варта того, аби вона з'явилась у нас однією із перших.

Нагадаємо також, очільник міністерства охорони здоров'я розповів також про те, що в Україні створюють медичну раду, яка опікуватимесь розвитком вітчизняної системи охорони здоро'я, а до складу відомства увійдуть українські медичні працівники, які є фахівцями у різних напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: