Кому роблять безкоштовні тести на COVID-19, - МОЗ

1500174
Фото (ілюстративне), взяте з вільних джерел

Міністерство охорони здоров’я здійснює безкоштовні ПЛР-тести на COVID-19 для людей, які мають ознаки захворювання, є контактними особами чи потребують госпіталізації, а також для медиків та правоохоронців, оскільки вони забезпечують життєдіяльність країни.

Про це під час щоденного брифінгу сказав очільник МОЗ Максим Степанов, у середу, 8 липня.

«Те, що стосується запитання по безкоштовному тестуванню ПЛР. На сьогоднішній день у нас прийнятий відповідний алгоритм, механізм тестування. Отже, тестуються всі люди, у яких є ознаки коронавірусної хвороби. Вони всі тестуються безкоштовно. Наступне —тестуються безкоштовно люди, які перебували у контакті з хворою особою - людиною, у якої підтвердили вже діагноз коронавірусної хвороби - COVID-19», - сказав Степанов.

Окрім цього, безкоштовне тестування проходитимуть всі контактні особи того, хто підхопив коронавірусну хворобу COVID-19.

«Також люди, які потребують планової госпіталізації, для проведення тих чи інших операційних втручань, або з інших причин, які визначені нашими правилами, теж тестуються безкоштовно. Також медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19. Вони тестуються раз на 14 днів. Також працівники Національної поліції, Національної гвардії, у визначеному переліку, які безпосередньо контактують з великою кількістю людей. Вони тестуються раз на 30 днів», - додав Максим Степанов.

Додамо також, що станом на ранок 8 липня в Україні зафіксовано 50 тисяч 414 лабораторно підтверджених випадків інфікування COVID-19. За весь час пандемії в Україні загинуло 13 тисяч 6 людей.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 липня, Максим Степанов заявив, що в Україні немає браку ПЛР- та ІФА-тестів, а вітчизняні лікарні забезпечені ними з місячним запасом і, навіть, при повному завантажені.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: