Сюрпризів не буде, – Шмигаль про нового очільника НБУ

шмигаль

Президент Володимир Зеленський пообіцяв банкірам, що сюрпризів щодо призначення нового керівника Національного банку не буде. 

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання віртуального круглого столу «Українські реформи: що далі?», організованого Chatham House, повідомляє «Укрінформ».

«На мою думку, відставка голови Національного банку Смолія була дещо емоційна. Не хочеться використовувати інші слова. Звичайно, вона сколихнула і Україну, і наших міжнародних партнерів. Правління НБУ залишається на місцях, політика Національного банку залишається незмінною, вона й буде незмінною», — сказав Шмигаль.

Він наголосив на тому, що Національний банк згідно із Конституцією та законодавством є незалежною установою, чинити тиск на яку неможливо, так як неможливо чинити тиск на керівництво НБУ.

Читайте також: Без паніки: чого очікувати після відставки голови НБУ Якова Смолія

«Це рішення про відставку  - рішення окремої особи. Воно ніяк не вплине на політику НБУ та тієї команди, яка зараз там працює», — сказав прем'єр-міністр.

Глава уряду також нагадав, що саме й той день, коли Смолій заявив про відставку, Україна мала би розмістити єврооблігації на суму $1, 75 млрд за рекордно низькою за останні 10 років ставкою.

«Ця заява фактично сколихнула ринок, і для того, щоб не зіпсувати репутацію України перед нашими інвесторами та зберегти статус надійного учасника і партнера на ринку запозичень, ми були вимушені зупинити цю операцію. Звичайно, що ми розуміємо, що при призначенні нового керівника ми повернемося до цієї операції і будемо рухатися далі», — сказав Шмигаль.

«Сюрпризів щодо призначення нового керівника не буде. Це пообіцяв президент на зустрічі з представниками банківської спільноти України», — запевнив Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: