«Нафтогаз» запустив пілотну сонячну електростанцію

021c9aa5b1a5dbb3e199f2c83dcc4d9d

Група «Нафтогаз» вводить в експлуатацію сонячну електростанцію (СЕС) «Андріївка» в Балаклійському районі Харківської області.

Про це повідомили в пресслужбі НАК «Нафтогаз України».

СЕС «Андріївка» – пілотний проект дивізіону «Нова енергія», який займається аналізом технічних і регуляторних механізмів розвитку відновлюваної енергетики для групи «Нафтогаз». Потужність станції становить 0,999 МВт.

Читайте також: Інвестиція в майбутнє чи збитковість: чому в Україні недооцінюють зелену енергетику

Обладнання та послуги з монтажу «Нафтогаз» купував через систему Prozorro. Більшість використаних комплектуючих українського виробництва. Станція отримала «зелений» тариф з липня 2020 року. «Нафтогаз» планує також завершити будівництво значно потужнішої сонячної електростанції на Житомирщині у вересні цього року, а також розширити мережу електрозарядних станцій в столиці.

Головним механізмом для стимулювання розвитку відновлюваної енергетики в Україні є «зелені» тарифи – спеціально високі (вищі, ніж у інших видів генерації), затверджені законом ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел. Частка електроенергії з відновлюваних джерел генерації енергії в Україні зросла до 8%, але при цьому генерація забирає з ринку 26% грошового обороту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: