Як співпрацюватиме МВФ з Україною після відставки Смолія

45_main
Фото з вільних джерел

Представник МВФ в Україні Йоста Люнгман наголосив, що Україні необхідно зберегти незалежність Нацбанку для отримання наступних траншів за програмою stand-by.

Про це він розповів в інтерв'ю Liga.net.

Зазначається, що для виконання умов програми stand-by і отримання решти фінансування Україна повинна щонайменше зберегти поточну модель управління центральним банком, а також не відходити від принципів інфляційного таргетування та плаваючого валютного курсу, сказав Люнгман.

Він зазначив, для того, щоб ця модель працювала, центробанк повинен мати впевненість у тому, що зможе приймати «важкі, але необхідні рішення політично мотивованих наслідків».

Читайте також: Без паніки: чого очікувати після відставки голови НБУ Якова Смолія

«Незалежність центробанку – це не абстрактна концепція. Існує чіткий зв'язок між незалежністю центрального банку та економічними результатами», — зазначив Люнгман.

Нагадаємо, 1 липня 2020 року Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням через «систематичний політичний тиск». 2 липня президент прийняв відставку. Підтримав відставку і профільний комітет Ради, а 3 липня Рада звільнила Смолія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: