Бойовики не випускають з окупованого Донбасу дітей, які хочуть вступити в українські виші

шмигаль1

Бойовики не випускають з окупованої частини Донбасу на підконтрольну урядові територію України абітурієнтів, які хочу вступити в українські вищі навчальні заклади.

Про це на засіданні уряду 15 липня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Громадське.

«Щодо ситуації на сході України, крім порушення Мінських домовленостей, надходить інформація, що дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські виші, навчальні заклади, бойовики не випускають на територію вільної України», — розповів прем’єр.

Він доручив віцепрем’єр-міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексію Резнікову взяти цю ситуацію на особистий контроль.

«Підключайте до цього Міністерство освіти, аби не зірвався процес, і діти (з окупованих територій, — ред.) могли отримати освіту в наших навчальних закладах», — зазначив Шмигаль і додав, що повернення молоді і дітей з тимчасово окупованих територій в український освітній та культурний простір є частиною стратегії деокупації Донбасу.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила закон про спрощення процедури вступу до вишів для абітурієнтів з окупованого Донбасу.

Читайте також: Преференції чи справедливість: що означають зміни до закону «Про вищу освіту»

Йдеться про зміни до Закону України «Про вищу освіту», які ініціював президент Володимир Зеленський. 24 червня він передав відповідний законопроєкт до Верховної Ради.

Відповідно до нього, діти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей можуть вступати до всіх вишів України без необхідності складати ЗНО. Окрім того, держава буде оплачувати їхнє навчання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: