Бачити серцем: у Львові обрали кращого читця поезії з-поміж незрячих

Ukrai-nski-nezryachi-shkolyari-otrymaly-knyzhky-shryftom-Bray-lya
Фото: ілюстративне. Джерело: Нова українська школа

У четвер, 16 липня, у Львові в дворі спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, відбувся конкурс декламаторів: 15 мешканців міста з порушенням зору змагалися у декламуванні віршів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Цьогоріч учасники конкурсу самі обирали вірш для декламування. Це могла бути поезія відомого автора або ж власні авторські тексти.

«Ми розуміємо важливість таких конкурсів для незрячих людей. Тому наше управління завжди підтримує заходи, які організовує Львівська територіальна первинна організація УТОС. На фінансову підтримку усіх заходів та соціальних ініціатив, які організовує УТОС у Львові цього року, з міського бюджету скерували 200 тисяч гривень», — зазначив начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Фото: пресслужба Львівської місько ради.

Переможницею конкурсу стала Лілія Кравченко, яка декламувала власну поезію. Друге місце обійняв львівець Юрій Ломов також із власними римами, а на третьому місці — Леся Кузьмів із віршем Кобзаря.

Зазначається, що оцінювали творчість конкурсантів акторки Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва.

Нагадаємо, минулоріч четвертий конкурс із декламування поезії у травні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: