Воднева енергетика: Україна буде співпрацювати з німецьким агентством

hydrogen
Фото (ілюстративне) з вільних джерел

Тимчасовий очільник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Костянтин Гура провів перемовини з експертами Німецького енергетичного агентства DENA про продовження співпраці і визначення найбільш актуальних для України та Німеччини напрямків роботи.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Представники DENA підтвердили необхідність посилити взаємодію і звернули увагу, зокрема, на плани Німеччини щодо використання водню. DENA готова ділитися своїми дослідженнями в цьому напрямку», – йдеться в повідомленні.

Окрім розвитку потенціалу України у використанні водню, Держенергоефективності хоче співпрацювати з Німеччиною в питаннях впровадження систем акумулювання енергії для балансування енергосистеми, імплементації директив ЄС у сфері енергоефективності, підвищення енергоефективності, також — в університетах.

Читайте також: Інвестиція в майбутнє чи збитковість: чому в Україні недооцінюють зелену енергетику

Як повідомлялося, DENA обрали одним з партнерів в реалізації майбутнього енергетичного партнерства між Україною і Німеччиною. У червні 2020 року було схвалено розпорядження уряду України «Про підписання Спільної заяви про наміри між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про початок енергетичного партнерства». В рамках цього очікується тісний діалог двох країн в т. ч. в питаннях енергоефективності, «чистої» енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: