Очільник Ради НБУ виступає за зміну всього правління банку

нбу
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Після того як, у четвер, 16 липня, Рада призначила головою Національного банку голову правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка, голова Ради НБУ Богдан Данилишин виступив за зміну всього правління НБУ.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook.

«Наразі завдання – повернути Національний банк Державі і народу України. Вважаю, що весь склад колишнього правління НБУ зразка 2014-2020 років має піти у відставку. Але з ким із заступників працювати – це справа нового голови НБУ», – написав він.

За його даними, якщо в НБУ зміниться склад правління (а його треба змінити на всі 100%), то будуть всі умови для проведення необхідних змін монетарної політики для стимулювання економічного зростання шляхом розвитку процесів кредитування виробництва за умови забезпечення цінової і фінансової стабільності.

Нагадаємо, у четвер, 16 липня, Верховна Рада обрала нового очільника Національного банку України. Ним став Кирило Шевченко — за відповідну постанову проголосували 332 народні депутати.

Кирлові Шевченку 47 років, він народився в російському місті Тула, виростав на Луганщині, закінчив Харківський державний економічний університет. До Шевченка посаду голови Нацбанку обіймав Яків Смолій, який 1 липня подав у відставку, аргументуючи своє рішення тим, що він перебуває «під політичним тиском». Уже 3 липня нардепи проголосували за таке рішення під час позачергового засідання ВРУ.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: