У МОЗ нагадали правила самоізоляції

samoizolyatsiya-696x392
Фото ілюстративне

Під час пандемії важливо не лише дотримуватись усіх вказаних правил і норм, аби не захворіти, а й — пам'ятатати про ризики, з якими можна зустрітись у випадку підозри на інфікування. 

Про те, навіщо і кому необхідна самоізоляція та як її пережити, розповів очільних Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в понеділок, 20 липня.

«Самоізоляція — це коли людина максимально зменшує будь-які свої контакти з іншою особою. Усе це робиться задля того, щоб не наражати на небезпеку своїх близьких або будь-яку іншу людину через інфікування на COVID-19», - зауважив Степанов.

Він нагадав, що людина повинна залишитись на самоізоляції у випадках, якщо має найменшу підозру на інфікування коронавірусною хворобою та вже зробила ПЛР-тест і очікує результатів.

Окрім того, це стосується осіб, які контактували із людиною, яка вже підхопила COVID-19 та перебуває на лікуванні. У такому випадку 14-денна самоізоляція влаштована для того, аби інфікування або проявилось, або, навпаки, не відбулось.

Щоважливо, самоізоляція необхідна всім мандрівникам, які повернулись з-за кордону, а в обов'язковому порядку — з країн «червоної зони» — тих, де зафіксовано масштабний спалах коронавірусу, а показники захворюваності залишаються на високому рівні.

Читайте також: Ласкаво просимо: що відомо про оновлені списки «зеленої» зони

«Коли ви проходите самоізоляцію, бажано максимально дотримуватись дистанції від решти членів сім'ї, також важливо перебувати в окремій кімнаті, обов'язково користуватися посудом, яким не користуються інші члени сім'ї і звести до мінімуму будь-які контакти із іншими членами сім'ї», - додав очільник МОЗ.

Важливо також пам'ятати про засоби особистого захисту — медичні маски, рукавички, дизенфектори та проводити регулярне провітрення приміщень та вологі прибирання.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 20 липня, в Україні зафіксовано 59 тисяч 493 випадки інфікування на коронавірусну хворобу COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: