Зеленський офіційно представив нового очільника НБУ

2020-07-16-13.37.47-imgclf.112.ua-7e358ea2670a

Президент Володимир Зеленський заявив, що новий голова НБУ Кирило Шевченко є «саме тим професіоналом, який необхідний і НБУ, і економіці, і всій Україні».

Про це він сказав під час офіційного представлення нового голови НБУ.

«Сьогодні я радий офіційно представити нового Голову Національного банку Кирила Шевченка. Я як президент повністю підтримую твердження, що голова НБУ повинен бути незалежним. Крім Незалежності, у голови НБУ має бути ще як мінімум 3 важливі якості: професіоналізм, мужність і відповідальність.

Переконаний, що пан Шевченко – саме така людина. При пошуку голови НБУ я спілкувався з правлінням НБУ, експертами, керівниками державних і комерційних банків – і прізвище Шевченка звучало найчастіше. Він має понад 20 років досвіду роботи, пройшов всі щаблі в банківській справі. Крім цього, став головою «Укргазбанку» після фактично першого прозорого конкурсу», – розповів Зеленський.

За його словами, все це і успішний кейс «Укргазбанку» під його керівництвом доводять те, що Шевченко є тим професіоналом, який необхідний і НБУ, і економіці, і всій Україні.

Нагадаємо, 16 липня Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка.

До нього посаду очільника НБУ обіймав Яків Смолій, який 1 липня  оголосив, що написав та подав президенту України заяву на звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Він пояснив це тим, що протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. 3 липня парламент звільнив Смолія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: