Скільки коштуватиме вакцина проти коронавірусу

i75_ArticleImage_25106
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Поки не існує жодної офіційно підтвердженої вакцини від коронавірусу, втім у Оксфордському університеті раніше заявили, що ліки винайдуть до кінця 2020 року.

Її ціна становитиме 2,5 євро (80 грн), розповів генеральний директор фармацевтичної компанії AstraZeneca Паскаль Соріо, яка спільно з Оксфордським університетом створює вакцину, передає The Independent.

«Наша мета – донести вакцину до кожного і зробити це на некомерційній основі, тому ми будемо надавати вакцину за собівартістю. За собівартістю це буде приблизно 2,5 євро за одиницю», – сказав він.

За його словами, вакцина проти вірусу може з’явитися навіть раніше, ніж наприкінці 2020 року, якщо «все піде добре».

Читайте також: Степанов розповів, коли буде вакцина від коронавірусу

Зазначимо, що перші результати випробування препарату показали, що він безпечний і викликає імунну відповідь. Тепер має початися 3 етап досліджень, перш ніж вакцину запустять у масове виробництво.

«Ми працюємо рука об руку з регулювальними органами, ми щодня обмінюємося нашими даними, щоб забезпечити дуже швидку оцінку. Ми проводимо клінічні випробування, які дозволяють нам виграти час», – додав Соріо.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 22 липня в Україні зафіксовано 60995 випадків COVID-19, з них 1534 летальні, 33172 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків. Загалом проведено 907360 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 973 пацієнти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: