Степанов розповів, коли буде вакцина від коронавірусу

i75_ArticleImage_25106
Фото ілюстративне, з вільних джерел

В Україні та світі поки нема жодної вакцини, яка б рятувала пацієнтів від інфікування коронавірусною хворобою COVID-19, втім постійно ведуться перемовини щодо її оприлюднення та тривають клінічні випробування медичних препаратів, що, ймовірно, лікуватимуть недугу.

Про це заявив очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу в середу, 22 липня.

«Звичайно, ми відслідковуємо всі, без винятку, розробки вакцин, які відбуваються в світі — у тому числі це та вакцина, яку розробляють учені Оксфордського університету. Більше того, ми постійно спілкуємось і намагаємось зробити все, щоб Україна у випадку закінчення виготовлення і появи вакцини на ринку, аби вона була однією із перших країн, яка отримує цю вакцину», - сказав Степанов.

Він зазначив, що іноземна вакцина, яку випробовують у Британанії, пройшла лише першу стадію клінічних випробувань, відтак говорити про її застування ще надто рано.

Окрім цього, міністр МОЗ спростував думку про те, що в Україні є регламентовані препарати, які, нібито, застосовують у боротьбі з COVID-19. Натомість це препарати, які використовують для лікування інших захворювань, та, на думку фахівців, вони можуть бути придатними при коронавірусній хворобі.

«В Україні є зареєстровані лікарські засоби, виготовлені вітчизняними компаніями. На сьогоднішній день це чотири лікарські засоби, які випробовують», - говорити очільник мінохорони здоров'я.

Важливо, що поки нема достовірної інформації щодо ефективності названих препаратів та не відомо, коли завершиться процес апробації.

«Ще раз хочу наголосити: клінічні випробування — достатньо тривалий, скурпульозний процес, який чітко регламентований у законодавстві. Тільки після цього, ми вже можемо говорити про ефективність їх при лікуванні COVID-19», - підсумував міністр.

До слова, є інформація про те, що вакцина Оксфордського університету від COVID-19 може бути випущена до кінця 2020 року, проте ще не відомо, чи вдасться.

Раніше Максим Степанов говорив про важливість процесу імунізації в Україні та закликав усіх вакцинуватись не лише через спалах пандемії в країні, а й — через розповсюдження інших вірусних інфекцій — кору чи, для прикладу, краснухи.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: