Львів’яни втомилися від Садового, – соціолог

115852791_3390863000925410_6440503130392738136_o

62% львів'ян хоче обрати нового міського голову на місцевих виборах восени 2020 року.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, що його провела група «Рейтинг».

Згідно з результатами опитування, зараз рейтинги ймовірних кандидатів на посаду міського голови Львова у першому турі виглядають так: Андрій Садовий посідає першу сходинку – 38,1%, Руслан Кошулинський другу — 17,9% . Третє-четверте місця в Олега Синютки та Ігоря Зінкевича – 13,8 та 10,7% відповідно.

Водночас директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович вказує на «втому» виборців від чинного мера, який добуває уже свою третю каденцію.

«Вибір Садового – це багато в чому вибір – «аби не гірше». Тобто йдеться не про розвиток і не про майбутнє Львова. Нагадаю результати шостого всеукраїнського муніципального опитування, яке робилося напередодні епідемії. В цьому опитуванні лише близько 20% львів'ян сказали, що вони хочуть переобрання Садового на наступний термін. Приблизно стільки ж сказали, що Садового потрібно негайно усунути з посади. А 54% сказали, що йому треба дати  допрацювати свій термін і замінити іншою людиною. При цьому так вважають близько третини виборців самого Садового. Тобто приблизно 25% – це чесний електорат Садового, а решта вважають, що йому вже час піти», – пояснив Олексій Антипович.

Водночас, за словами соціолога, рейтинг мерів сусідніх обласних центрів суттєво вищий. Так рівень підтримки чинного міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа становить 83%, а мера Тернополя Сергія Надала – близько 70%.

«Так само величезний рівень підтримки у мерів Чернігова, Хмельницького, Чернівців. У Києві рівень підтримки мера вищий, ніж у Садового», – розповів Олексій Антипович.

При цьому він зазначив, що у низки чинних мерів, які вже довго перебувають при владі, є великий відсоток негативного рейтингу.

«Це означає, що у випадку другого туру їх можна «звалити». Львів готовий до зміни мера. Потрібна лише альтернатива», – заявив соціолог.

Довідка

Аудиторія опитування: мешканці Львівської ОТГ від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%. Терміни проведення: 3-12 липня 2020 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: