Геращенко розповів про результати роботи камер автофіксації порушень ПДР

авто3

У Києві за перший місяць роботи камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху кількість випадків перевищення швидкості в місцях встановлення камер зменшилась у 5 разів.

Про це в інтерв’ю УНН розповів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«За місяць кількість перевищень швидкості в місцях встановлення камер автоматичної фіксації порушень дорожнього руху впав у 5 разів. Це означає, що водії зрозуміли: будеш їздити швидко – будеш отримувати штрафи. І це призводить до зниження кількості аварій в місцях концентрації ДТП – саме там, де ці камери встановлені», – повідомив Геращенко.

З його слів, у міністерстві планують приблизно за 2 роки встановити близько 1000 камер по всій країні.

Читайте також: П'яне водіння: як насправді працює закон про скасування відповідальності

“Їх буде достатньо для того, щоб суттєво знизити кількість автомобільних аварій, які викликані перевищенням швидкості. До того ж, камери на дорозі, штрафи,… в цілому, дисциплінують водіїв, і ті починають, в цілому, поводитися краще на дорозі”, – зазначив Геращенко.

Він також зазначив, що на цей час у Києві та області запущено 50 камер. Водночас, наразі йде процес закупівлі ще 300 камер, які будуть встановлені на автошляхах України.

Також заступник міністра зазначив, що звернувся з листом то мерів великих міст із пропозицією профінансувати встановлення камер.

Нагадаємо, 1 червня запрацювали перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: