Фінансування екстреної медичної допомоги зросте, - Степанов

foto-shvydka-696x464

У Міністертсві охорони здоров'я вирішили не зволікати із реорганізацією медичної системи. Особлива увага — до працівників екстренної медичної допомоги. Зокрема, на них очікує підвищення зарплатні, оновлення службового транспорту та забезпечення всіма необхідними медпрепаратами.

Про це заявив очільник відомства Максим Степанов під час щоденного брифінгу в понеділок, 27 липня.

«Ми завжди на них розраховуємо ( на медичних працівників — ред.) і номер «103» знаємо з дитинства і знаємо, що сам там є допомога, а з іншої сторони — таке відношення. Уже в цьому році, згідно з рішенням Уряду, в нас збільшене фінансування екстреної медичної допомоги в цілому на 40%», - сказав Степанов.

За його словами, кошти підуть на підвищення заробітної плати та комплектацію сумок, з якими вони приходять до пацієнтів. Максим Степанов підкреслив, що дуже часто медичні працівники, попри мізерну заробітну плату, докуповують ліки самотужки.

«Заплановане підняття заробітної плати, починаючи з 1 вересня, і воно, звичайно, буде розповсюджуватись на працівників ЕМД. Для лікаря — 3 тисячі 560 гривень, для середнього медичного персоналу ( фельшери, медсестри та медбрати) на суму близкько 2 тисячі 500 гривень і для молодшого медичного персоналу на 1250 гривень», - додав очільник МОЗ.

Також, Максим Степанов розповів про плани щодо службових машин. Він наголосив, що автівки, які просто простоюють у парку чи, для прикладу, технічно несправні, в Україні 1807 одиниць. Тому за два роки цю проблему повинні закрити.

Читайте також: Чому «швидкі» на Львівщині не такі швидкі: що заважає службі екстреної меддопомоги вчасно доїхати до пацієнта

У цьому році планують закупити 400 машин для ЕШД.

«Коли ми створимо їм відповідні умови ( медпрацівникам швидкої — ред.), тоді ми можемо говорити про критерії якості, та створення екстреної медичної допомоги за світомим стандартом», - підсумував Степанов.

Зазначимо, згідно з критеріями, карета швидкої медичної допомоги повинна прибувати не пізніше 10 хвилин по місту та не довше, ніж 20 хвилин у сільській місцевості.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: