Де та за яких умов запрацюють дитячі табори з серпня, - МОЗ

IMG_8224
Фото ілюстративне

У зв'язку з продовженням адаптивного карантину до вересня, постає питання щодо функціонування дитячих літніх таборів, оскільки масові заходи, тим паче, роботу дитсадків уже дозволили. Так, табори розпочнуть роботу з 1 серпня, втім не всюди.

Щодо функціонування літніх таборів розповів очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу відомства у вівторок, 28 липня.

Оскільки теперішній адаптивний карантин функціонує по-новому, то рішення щодо обмеження діяльності певних закладів та інституцій регулюватиметься у межах карантинних правил. Зокрема, йдеться про те, що українські регіони ділитимуть на чотири зони — «зелена», «жовта», «помаранчева» і «червона».

Області потрапляють у ту чи іншу зону згідно з методологією МОЗ. Це стосується завантаженості ліжок інфікованими на COVID-19, динаміки захворюваності, кількість виявлення нових випадків і охоплення населення тестуванням.

«У «червоної» зони критерії (умови — ред.) найсуворіші. Якщо ми говоримо про «зелену» зону, це не означадитє скасування карантину. Важливо навіть у «зеленій» зоні дотримуватись встановлених правил. Вони всім відомі — це масочний режим, соціальна дистанція, обмеження щодо проведення заходів (1 людина на 5 кв.м) тощо», - додав Степанов.

Відповідно дитячі літні табори запрацюють вже із 1 серпня 2020 року за умови дотримання правил особистої безпеки під час каратину, втім в областях, які входять до «зеленої» і «жовтої» зони.

«Якщо регіон перебуває в «зеленій» і «жовтій» зоні, то робота дозволена (дитячих таборів — ред.) з 1 серпня, а регіони, які перебувають в «помаранчевій» та «червоній» зонах, робота буде заборонена», - наголосив міністр.

Нагадаємо, адаптивний карантин триватиме до 31 серпня включно. Відкритими досі залишаються питання щодо того, чи сядуть цьогоріч школярі за парти, втім вітчизняні школи вже готуються до нових умов навчання в межах пандемії.

Додамо також, станом на ранок вівторка, 28 липня, в Україні зафіксовано 66 тисяч 575 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. За останню добу 919 осіб підхопили інфікування, з них 61 дитина та 55 медичних працівників. Загинуло 13 осіб, а одужало 622 пацієнта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: