Кожен п'ятий споживач газу не оплатив рахунки через коронавірус

Тарифи на газ
Тарифи на газ / unian.ua

У першому півріччі споживачі ринку газу не змогли виплатити рахунки за доставку газу — борги споживачів перевищують 2 мільярди гривень.

Про це пише Finance.ua.

«У першому півріччі поточного року клієнти залишили без оплати за розподіл газу один місяць. Точніше – 20% рахунків за розподіл газу в період з січня по липень залишилися неоплаченими. Тому оператори ГРМ не отримали гроші за роботу, яка була зроблена для доставки газу в будинки 12 млн клієнтів, які перебували на карантині», — заявив на Ukrainian Gas Open фінансовий директор АТ «Вінницягаз» Сергій Кібітлевський.

Криза платежів, пов’язана з наслідками Covid-19, є проблемою для галузі і є причиною накопичення заборгованостей на ринку. Сума боргів населення за газ, послуги постачання тепла і доставку газу вже перевищує 70 млрд грн.

«Однак нинішня економічна ситуація не дозволяє збільшувати навантаження на споживача. Тому держава повинна ухвалити кардинальне рішення і розглянути можливість списання заборгованості на ринку газу, яка сформувалася через те, що тарифи не покривають витрат постачальників комунальних послуг», – вважає Сергій Кібітлевський

Фінансовий директор додає, що неприпустимо перекладати ці борги на споживачів.

Нагадаємо, ціна на газ, який Нафтогаз продає для потреб населення та теплокомуненерго, у липні зросла на 7%.

Додамо також, що з 1 серпня 2020 року в Україні запускають ринок газу для населення. Так, кожен споживач зможе змінювати постачальника в будь-який момент, а тарифи відрізнятимуться залежно від компанії.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: