Як українські репетитори «забирають» бали в учасників ЗНО

зно5

Основна сесія цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання вже пазаду — випускники отримали результати тестувань та готуються до вступу в омріяні виші, втім не всім пощастило з високими балами, бо деякі репетитори щороку складають ЗНО, тим самим забираючи бали у своїх учнів.

Основна сесія цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання вже позаду — випускники отримали результати тестувань та готуються до вступу в омріяні виші, втім не всім пощастило з високими балами, бо деякі репетитори щороку складають ЗНО, тим самим «забираючи» бали у своїх учнів.

Про це на власній сторінці в Facebook написав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

За його словами, про це свідчить аналіз результатів учасників ЗНО, які отримали 200 балів.

«Серед осіб, які отримали 200 балів, є достатньо велика кількість випускників минулих років. Ми проаналізували їхні дані. Виявляється, що деякі з них обрали для складання ЗНО один предмет, вік – за 30. Більше того - дехто складає ЗНО щорічно останні 4 роки», - зазначає Сидоренко.

Він також повідомив, що на одному із сайтів з онлайн підготовки до ЗНО у Полтавській області, «усі ці 200-бальниці пропонують свої послуги і вказують, що вони склали цьогорічне ЗНО на 200!».

«Чому не можна використовувати оприлюднені матеріали і визначати свій рівень? Навіщо витрачати кошти платників податків щорічно? Ну і головне - учні мають знати, що деякі їх репетитори забирають у них бали. Дуже хочеться позбавити репетиторів сенсу хизуватися сертифікатами і змагатися зі своїми учнями», - наголосив директор Харківського регіонального ЦОЯО.

Нагадаємо, цьогоріч 447 вітчизняних випускників склали ЗНО-тестування на максимальну оцінку — це вдвічі вищий показник, ніж торік. Зокрема на Львівщині 14 учнів здобули омріяні 200 балів за оцінювання з математики, фізики, української мови та літератури.

Додамо також, на додаткову сесію складання ЗНО на Львівщині зареєструвалась рекордна кількість абітурієнтів. Через вагомі причини, які стали на заваді ексшколярам і вони не змогли складати тестування під час основної сесії, в Україні діє додаткове тестування. У 2020 році воно розпочалось 24 липня та триватиме до 10 серпня включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: