Шмигаль пояснив, коли студенти українських вишів повернувся на навчання

Covid1958
Фото ілюстративне

В Українських навчальних закладах можуть самостійно вирішувати, коли і в якій формі їм розпочинати освітній процес у новому навчальному році.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді з представниками місцевих органів влади і профільними міністерствами в четвер, 30 липня.

«В Україні фактично 1,2 млн студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет, треба приймати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, що всі рішення треба приймати з огляду на безпеку наших дітей», – сказав Шмигаль.

Читайте також: Карантину боятися, та до школи готуватися: яким буде навчання з 1 вересня

У випадку сприятливої ситуації для значного послаблення карантину, в Міністерстві освіти і науки України пропонують діяти згідно з таким розкладом:

  • для студентів 1 курсу (освітній ступінь Бакалавр), які в цьому році вступають на навчання до закладів вищої освіти у період з 1 по 15 вересня 2020 року;
  • для студентів старших курсів, починаючи з другого, з 1 вересня 2020 року;
  • для студентів освітнього ступеня Магістр першого року навчання – у період з 11 по 15 вересня 2020 року.

Нагадаємо, головний санітарний лікар дав тимчасові рекомендації по навчанні на «період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Це стосується дошкільних закладів освіти, шкіл (крім цьго, функціонування в них їдалень, буфетів), коледжів, училищ і університетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: