У містах закриватимуть в'язниці та зводитимуть нові СІЗО за межами, - Мін'юст

IMG_0880
Зокрема у Львові та Києві пропонують ліквідовути чинні в'язниці, а натомість зводити нові слідчі ізолятори за межами міст

У межах експериментального проєкту платні камери впровадили в 19 слідчих ізоляторах, і їх кількість буде збільшуватися. Фінансовий показник з початку дії проекту становить 318 тисяч грн. 

Про це повідомив очільник Міністерства юстиції України Денис Малюська в інтерв'ю виданню Mind.

За його словами, в міністерстві розробили інфраструктурний проєкт з перенесення СІЗО з центрів міст на околиці або за їх межі. Наразі передбачено закриття восьми в’язниць. Після вивезення засуджених і звільнення персоналу їх продадуть на відкритих електронних аукціонах через систему «Прозорро.Продажі»

Читайте також: Комфорт за 1000 гривень: у Львівському СІЗО показали платну камеру (фоторепортаж)

«Після надходження коштів від продажу почнемо проектування і нове будівництво в містах, де місцева влада виділила земельну ділянку або у нас є вільна земля в користуванні. Перш за все, це Львів і Київ», – розповів глава Мін’юсту.

Читайте також: Сертифікати на платні камери в СІЗО: навіщо Мін'юст так «жартує»

Через те, що парламент не підтримав законопроект, яким встановлювався зрозумілий механізм розподілу коштів, виручених від продажу, в міністерстві змушені адаптуватися до чинних правил. Як зазначив міністр, ці механізми затягують процес через бюрократичні формальності.

Додамо також, станом на червень 2020 року за користування послугами платних камер у вітчизняних СІЗО сплатили понад 115 тисяч гривень.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: